Loading...

Špagety s italskou rajčatovou omáčkou, bezlepkové

Špagety s italskou rajčatovou omáčkou, bezlepkové
Čas přípravy: Oběd

Ingredience:

4 porce

Omáčka

  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1-2 stonky řapíkatého celeru
  • 50 g sušených rajčat
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
  • 400 g krájených rajčat
  • 1 polévková lžíce koření (např. Oregano, tymián, rozmarýn, atd.)
  • 1-2 lžičky javorového sirupu
  • Sůl, pepř

Pro dochucení

  • Přibližně 4 lžíce oliv nakrájených na plátky
  • 125 g nakládaného sýra Feta

Příprava:

  1. Oloupejte a nakrájejte na malé kousky cibuli a česnek. Celer umyjte, v případě potřeby odstraňte nitě a nakrájejte na jemné plátky. Sušená rajčata v případě potřeby vysušte a nakrájejte nadrobno.
  2. Na rozpáleném oleji osmažte cibuli, česnek, celer a sušená rajčata. Přidejte rajčatový protlak a krátce smažte, dokud nezíska světlou barvu. Přidejte nakrájená rajčata a za občasného míchání duste bez pokličky 15 minut na středním ohni.
  3. Dejte vařit těstoviny podle pokynů na obalu v dostatečném množství vroucí osolené vody, do stavu al dente. Ochuťte omáčku javorovým sirupem, solí, pepřem a bylinkami.
  4. Sceďte těstoviny a ihned podávejte s rajčatovou omáčkou, olivami a rozdrobeným sýrem Feta.

Štítky: Oběd

Certifikáty a podobné dokumenty ke stažení
Nakupte si podle kategorií, výrobců či diet, a to velmi rychle
Zboží Vám doručíme až ke dveřím, nebo na odběrné místo
Každý týden nové recepty pro zpestření vašeho jídelníčku
Sledujte nás
Volejte
+420 773 655 773
Pište
poradna a objednávky
Zpravodaj na e-mail

Přihlášením souhlasíte se zpracováním osobních údajů